Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

STIČNA, BOGENŠPERK, VAČE, avtobus, 1 dan

objava: 09.januar
Odhod avtobusa ob 7. uri zjutraj. Vožnja mimo Novega mesta, Trebnjega do STIČNE. V samostanu nam bodo pokazali baročno cerkev, križni hodnik,slovenski verski muzej in nam kaj več povedali o življenju menihov cisterijancev. Na slikovitem slemenu stoji znameniti grad BOGENŠPERK, ki ga je med drugimi kupil slavni baron Valvasor in si v njem uredil bogato knjižnico in grafično delavnico. Ogled gradu s kustosom,ki je danes priljubljen kraj poročnih obredov.

S potjo nadaljujemo do VAČ, ki so poznane po vaški situli in geometrijskem središču Slovenije. Tukaj nas bo pričakalo družinsko gledališče Kolenc in nam na svojstven način pokazali Vače z znamenitostmi kot so božji grob v cerkve sv. Andreja, kopijo situle, fosilno morsko obalo.

Polni vtisov se bomo povzpeli na Zasavsko Sveto goro, od koder se ponuja prečudovit razgled na Zasavje,Ljubljansko kotlino… do Triglava. Gora je poznana tudi po romarski Marijini cerkvi. V Vidrgi, v gostišču Vidrgar, se bomo ustavili na poznem kosilu. Povratek domov mimo Zagorja, Hrastnika, Radeč… povratek v večernih urah.

V CENI JE VŠTETO:

avtobusni prevoz po programu, vstopnine (grad Bogenšperk ,v samostanu Stična, ogled Vač z gledališkim vodenjem), pozno kosilo, ter vodenje in organizacija potovanja
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND