Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

CERKNIŠKO JEZERO IN RIBNICA, avtobus, 1 dan

objava: 08.januar
Odhod iz Brežic v jutranjih urah in vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Ljubljane, Cerknice, do DOLNJEGA JEZERA. Tu si boste ogledali multivizijsko predstavitev"Jezero je - jezera ni" in v muzeju Jezerski hram še "živo maketo Cerkniškega jezera" ter ob strokovni razlagi izvedeli vse o nastajanju in presihanju jezera, ki je s svojimi pojavi tako izzivalo, da je bilo o njem v preteklosti napisano več kot o kateremkoli kraškem polju ali jezeru na svetu (tudi po zaslugi znanega polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja).

Vožnja z lojtrnim vozom,ki predstavlja pravo krajevno atrakcijo, ob Cekniškem jezeru in njegovi okolici. Nadaljevanje proti Bloški polici,mimo Sodražice do RIBNICE, znani po svojih krošnjarskih izdelkih, postanek za nakup kakšne kuhalnice ali košare. Ogled spominskega parka znanih Ribnčanov.

Na poti še ogled gradu TURJAK, katerega si prizadevajo oživeti ter vanj vnesti vsaj malo pridiha, ko je še v njem živela Turjaška Rozamunda. Ogled pod vodstvom lokalnega vodiča. Po želji še večerja (doplačilo) ter vožnja proti domu in prihod v Brežice v večernih urah.

V ceni je všteto

avtobusni prevoz, vstopnine (multivizija + maketa Cerkniškega jezera, grad Turjak), vožnja z lojtrnim vozom, vodenje, organizacija izleta ter nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov
Vstopnine z lokalnimi vodstvi, kjer so obvezna,niso vračunane.
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND