Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

KRAKOW - WADOWICE - WIELICZKA, avtobus, 3 dni

objava: 09.januar

1. dan

Odhod iz Brežic ob 19 uri. Nočna vožnja čez Avstrijo, Češko v smeri Poljske.

2. dan

Dopoldanski prihod do WADOWIC ,rojstnega kraja papeža Janeza Pavla II. Krajši ogled. Zatem sledi vožnja do koncentracijskega taborišča Auschwitz, kjer je med II. sv. vojno umrlo več milijonov ljudi. Ogled muzejskega dela pod vodstvom lokalnega vodnika. Sledi vožnja v Krakow. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

3. dan

Po zajtrku ogled starega mestnega jedra( obzidje z utrdbo Barbikon, Florjanska ulica, ki vodi do osrednjega trga Rynek Glowny, na katerem je čudovita pokrita tržnica ), univerze, trgov in starih gotskih cerkva… Popoldne sledi ogled gradu WAWEL z lokalnim vodnikom, ki je urejen kot muzej z 71 dvoranami, v katerih se nahajajo znameniti flamski gobelini iz 16. stoletja; prav tako ogled katedrale in grobnice pomembnih poljskih kraljev. Zvečer večerja v hotelu. Nočni obisk Krakowa. Nočitev v istem hotelu.

4.dan
Po zajtrku nadaljevanje proti Wieliczki, kjer si boste ogledali znameniti rudnik soli, ki je pravi čudež narave in dela človeških rok. Občudovali boste čudovite dvorane iz kamene soli. Wieliczka ima tudi status naravnega zdravilišča saj s svojim blagodejnim vplivom pozitivno deluje na obolenja dihal ter alergije (ogled podzemnega dela z lokalnim vodnikom).

Po ogledu vožnja proti domu; vožnja mimo Ailine, Trenčina, Bratislave in skozi Avstrijo nazaj v Slovenijo. Prihod v Brežice v zelo poznih nočnih urah.

V CENI JE VŠTETO:

avtobusni prevoz po programu, 2 x polpenzion v hotelu *** v dvoposteljnih sobah, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND