Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

BRATISLAVA IN ČERVENY KAMEN, avtobus, 2 dni

objava: 09.januar

1.dan

Odhod iz Brežice ob 6 uri zjutraj. Vožnja mimo Maribora do mejnega prehoda Šentilj. Sledi vožnja po Avstriji mimo Graza in Dunaja do Slovaške. Prihod v glavno mesto Slovaške – BRATISLAVE. Sledi panoramski ogled mesta. Povzpeli se bomo grajski grič do gradu in parlamenta. Ogled muzeja v mestu.

Nato se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro: mestna vrata, Michalov stolp, Mozartova palača. Primacialna palača , katedrala sv. Martina ... Ogledali si bomo tudi mogočni grad DEVIN, ki je stoletja veljal za nepremagljivo utrdbo na sotočju Morave in Donave. Nastanitev v hotelu, večerja v hotelu, prenočevanje.

2.dan

Po zajtrku se bomo odpeljali proti ČERVENY KAMNU, ki sodi med najbolje ohranjene slovaške gradove. Začetki segajo v 13. stoletje, današnja podoba pa je iz 16. stoletja, ko je grad postal latnina bogate družine Fugger iz Augsburga.

Grad sestavljajo močno obzidje z obrambnimi stolpi in ječami, grajske palače z izredno bogato in razkošno notranjo opremo, gospodarska poslopja ter obsežna okoliška posest z vrtovi.

Po ogledih, ki bodo zares paša za oči, vožnja v PEZINOK. Ogled mesteca s še ohranjenim srednjeveških obzidjem, renesančno mestno hišo, evangeličankso cerkvijo… Prosto za kosilo. Po prostem času se bomo napotili proti domu. Vožnja mimo Bratislave, Dunaja, do mejnega prehoda Šentilj, mimo Maribora do Brežic.

V CENI JE VŠTETO:

prevoz s turističnim avtobusom in cestne takse, 1 x polpenzion v hotelu (nastanitev dvoposteljnih sobah), zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija izleta, osnovno nezgodno zavarovanje
Vstopnine z lokalnimi vodstvi, kjer so obvezna, niso vračunana!
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND