Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

TOSKANA IN OTOK ELBA, avtobus, 3 dni

objava: 26.februar
Prvi dan:
Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do mejnega prehoda Fernetiči. Po urejenih formalnostih na meji nadaljevanje vožnje mimo BENETK in BOLOGNO v bližnjo Langobardsko LUCCO, kjer si bomo ogledali znamenito stolnico. Nadaljevanje vožnje v PISO, eno najlepših in najpomembnejših toskanskih mest. Daljši postanek za ogled prelepega romanskega mesta z znamenitimi spomeniki na Piazza del Duomo: stolnica, krstilnica, zvonik in pokopališče. Po ogledu vožnja do LIGURSKEGA MORJA in nadaljevanje ob obali do San Vincenza ali Follonice, kjer bomo v hotelu večerjali in prenočili.

Drugi dan:
Po zajtrku vožnja v Piombino, vkrcanje na trajekt in prevoz na ELBO. Pristanek v pristanišču PORTOFERRAIO in ogled otoka, slavnega po Napoleonu in znanega po zelo bujni vegetaciji. Na otoku je velika gorska veriga Monte Capanne, ki se najvišje vzpne do 1019 metrov. Ogledali si bomo Napoleonovo vilo San Martino, njegovo poletno rezidenco. Morda vas bo pot zanesla v katero od tipičnih vinskih kleti in si ogledali rudnik mineralov v kraju PORTO AZZURO. Vkrcanje na trajekt in vrnitev na kopno. Večerja in prenočevanje.

Tretji dan:
Po zajtrku vožnja do srednjeveške SIENE in ogled enega najlepših trgov – Piazza del Campo , prav tako se bomo povzpeli do čudovite katedrale, pobrskali po trgovinicah ali spili kakšen »kapučo«. Naslednje mestece se ponaša s srednjeveškimi stolpi, nekateri zaradi tega SAN GIMIGNANU pravijo tudi srednjeveški Manhattan. Sprehod po mestecu in nekaj prostega časa za kosilo ali samostojne oglede. V popoldanskih urah vrnitev proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

V CENI JE VŠTETO:
prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, parkirnine,2 x hotelsko-gostinske storitve po programu v hotelu in namestitvijo v dvoposteljnih sobah prha ali kad/wc,... vožnja z ladjo na otok Elba,vstopnino za rudnik mineralov v Portu Azzuro, zunanje oglede po programu, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, vodenje in organizacija potovanja

DOPLAČILA: vstopnine plačljive na licu mesta
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND