Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

BENEŠKA SLOVENIJA IN REZIJA, avtobus, 1 dan

objava: 09.januar
Odhod avtobusa iz dogovorjenega kraja ob 5.00. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne, po Vipavski dolini do mejnega prehoda z Italijo. Po opravljenih formalnostih na meji vožnja do GORICE.

Avtobusni ogled mesta in prosto za nakupovanje ali samostojne oglede. Nadaljevanje poti po Furlaniji do ČEDADA, ki ima bogato zgodovino. Sprehodili se bomo po mestu: čez Hudičev most, pod katerim se peni Nadiža, mimo stolnice in spomenika Julija Cezarja ter arheološkega muzeja. Vožnja na 618 m visoko STARO GORO, kjer že od pradavnine kraljuje »stara slovenska Marija«.

Zgodovina starogorskega svetišča sega daleč nazaj, obdaja ga manjše naselje in taborsko obzidje od koder se odpirajo prekrasni razgledi na Benečijo in Furlanijo. Po ogledih vožnja skozi Čedad po Beneški Sloveniji , mimo Čente in Humina do Pušje vasi, kjer so včasih hranili srednjeveške mumije, v slikovito dolino REZIJE, nad katero se dvigajo številni vrhovi , med njimi tudi Kanin.

Krajši postanek in nadaljevanje vožnje po kanalski dolini do TRBIŽA, postanek. Prestop državne meje in vožnja proti domu kamor bomo prispeli v nočnih urah. Po želji in za doplačilo organiziramo tudi večerjo pri povratku

V CENI JE VŠTETO:

prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, vodenje in organizacija potovanja

DOPLAČILA:

Morebitne vstopnine plačljive na licu mesta, kosilo ali večerja v Sloveniji - po dogovoru
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND