Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

VOJVODINA IN SLAVONIJA -Avtobus, 2 dni

objava: 09.januar
Odhod avtobusa ob 4. uri zjutraj.
Vožnja v Vojvodino, žitnico Jugoslavije, najprej do narodnega parka FRUŠKA GORA do samostana KRUŠENDOL iz 16.stol..Ogled samostanske cerkve.

Vožnja do SREMSKIH KARLOVCEV.
Ogled dvorca patriarhov, katedrale. Obisk vinske kleti .Degustacija vina v vinski kleti in ogled muzeja čebelarstva v istem kompleksu . Vzpon na trdnjavo PETROVARADIN, ki še danes velja za trdnjavo, ki je ni bilo mogoče osvojiti. Z vrha trdnjave se odpre čudovit pogled na reko Donavo in Novi Sad.
Ogled Novega Sada.
Namestitev v hotelu. Večerja . Nočitev.

Drugi dan:

Zajtrk v hotelu.
Vožnja do Vukovarja, mesta na sotočju rečice Vuke in mogočne Donave. Mesto z bogato umetnostno-zgodovinsko dediščino je bilo v zadnjih spopadih na Balkanu popolnoma uničeno, zdaj pa se pod pokroviteljstvom Unesca spet vrača v nekdanjo slavo. Ogled mestnega jedra,Križ na Donavi, spominsko pokopališče žrtev domovinske vojne.

Ogled naravnega parka Kopački rit, ki ga je ustvarila voda. Leži v kotu med Dravo in Donavo v bližini meje s Srbijo in sodi med največja močvirja v Evropi. Park sestavlja poplavni mozaik kopnega, barij, mlak, kanalov ter nekaj jezer, ki se nikoli ne posuše. Lepota neokrnjene narave, bogastvo vode, rastlinskega in živalskega sveta privlačita turiste in tudi znanstvenike z vsega sveta. Del parka je še pod posebno zaščito kot zoološki rezervat. Tu gnezdi okoli 260 vrst ptic, selivke pa se tukaj ustavljajo na vsakoletni poti s severa proti jugu in nazaj. V vodi je okoli 40 vrst rib, na kopnem pa številni sesalci.

Močvirje slovi tudi po raznolikem rastlinju. Z našim obiskom bomo začeli v sprejemnem centru, kjer nam bodo povedali vse o parku. Nato se bomo peljali z ladjo po kanalih in opazovali ptice in druge živali. Videli bomo farmo goved, se sprehodili do dvorca Tikveš in uživali v nenavadni pokrajini. Zares prekrasno doživetje!
Povratek nazaj domov v Brežice, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND