Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

ISTERSKI BISERI, avtobus, 2 dni

objava: 26.februar
Prvi dan: Odhod avtobusa ob dogovorjeni uri. Vožnja čez mejni prehod Obrežje, mimo Karlovca, Reke, do Pule. Ogled mesta z lokalnim vodičem: znamenita puljska arena (notranjost), Herkulova vrata, mestna hiša,Avgustov hram…najpomembnejša obeležja iz rimske dobe.V popoldanskih urah nadaljujemo do FAŽANE, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se čez FAŽANSKI KANAL popeljali proti BRIONSKIM OTOKOM (ogled Brionov). Izkrcanje na otoku VELIKI BRIJON, ki je hkrati tudi največji otok arhipelaga.Ob spremstvu strokovnega vodiča si bomo v približno treh urah ogledali otok s čudovito mediteransko vegetacijo.Peljali se bomo s turističnim vlakom, se vmes malo sprehodili in občudovali naravne lepote,safari park in zgodovinsko – arheološke dragulje, kot so bizantinski kastrum, rimsko rezidenčno vilo v zalivu Verige iz 1. stol.,cerkvico sv. Germana iz 15. stoletja z razstavo kopij fresk… si privoščili malo odmora ter se z ladjico vrnili na celino. Namestitev v Medulinu ali Puli v hotelu. Večerja v hotelu. Nočitev.

Drugi dan: Po ne prezgodnjem zajtrku vožnja do Rovinja, istrskega mesta,ki so ga zasnovali že stari Rimljani. Sprehod po starem mestnem jedru, do cerkve sv.Martina in promenadnega trga Valdibora. Kot posebnost istrskega polotoka slovi tudi Limski kanal.Postanek za panoramski ogled. Z vožnjo nadaljujemo v notranjost Istre, do Motovuna, ki velja za pravo srednjeveško utrdbo nad reko Mirno. Mesto slovi po številnih umetnikih,ki ga obiskujejo in tam ustvarjajo. Ogled glavnih znamenitosti.Čas za osvežitev in uživanje v prelepem razgledu po istrskih gričih. Na slovenski strani si bomo privoščili pozno kosilo oz.zgodnjo večerjo (doplačilo). Povratek domov mimo Ljubljane in prihod domov v poznih večernih urah

V CENI JE VŠTETO:
avtobusni prevoz po progrmu z vsemi taksami, 1 x polpenzion v hotelu *** v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona, ogled Brionov z lokalnim vodnikom, ogled puljske arene in Pule z lokalnim vodnikom, ostali zunanji ogledi po programu vodenje in organizacija izleta. Vstopnine z lokalnimi vodstvi, kjer so obvezna niso vračunane.
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND