Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

DALMATINSKO-ČRNOGORSKI BISERI, avtobus, 3 dni

objava: 26.februar
1. dan
Odhod ob 4 uri in vožnja mimo Zagreba, Karlovca, Plitvic, proti Dalmaciji..Nočna vožnja. Dopoldanski prihod v DUBROVNIK, biser Jadrana. Najprej nekaj časa za osvežitev in nato ogled mesta z lokalnim vodnikom. Sprehod po Stradunu, Srednjeveškem obzidju, obiskali lekarno v starem frančiškanskem samostanu, pokukali v zaklanico Dudubrovniške katedrale,… Prosto za individualne oglede, sprehode, kosilo. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan
Zjutraj odhod avtobusa proti ČRNI GORI. Prečkanje mejnega prehoda Debeli Brijeg, mimo HERCEG NOVEGA do KOTORJA. Mesto (pod zaščito UNESCA) obdaja 4,5 km dolgo in 25 m visoko obzidje. Veličastno obzidje čuva prelepe kamnite uličice, trge, katedralo, manjše cerkve in razkošne palače. Postanek za ogled starega mestnega jedra: stolp z uro (17.st.)–nekdanji sramotilni steber, najstarejšo katedralo Sv.Tripun (1166). Nekaj časa bo na voljo tudi za okrepčilo v prijetnih lokalih starega mestnega jedra… Vzpon po znamenitih lovčenskih serpentinah, s krajšo foto pavzo, do NJEGUŠEV, rojstne vasice Petra Petroviča Njegoša (pesnik, graditelj črnogorske države in njenega ugleda v svetu). Postanek v domači gostilni in pokušina pršuta, sira in vina z medovino. Nadaljevanje do CETINJA, ki je bilo v zgodovini znano kot miniaturno evropsko mesto s 13 ambasadami in nekdanje glavno mesto Črne Gore. Ogled DVORA KRALJA NIKOLE – muzeja zadnjega gospodarja iz slavne rodbine Petrović-Njegoš. Spust proti BUDVI, metropoli črnogorskega turizma. Slikovito staro mesto obdajajo prekrasne peščene plaže, nasproti mesta leži OTOK SV.NIKOLA, le nekaj kilometrov stran pa svetovno znani letovišči SVETI ŠTEFAN in PRŽNO. Vračali se bomo po krajši poti mimo TIVATA in s trajektom prečkali kotorski zaliv ter se v večernih urah vrnili v hotel v Dubrovniku. Večerja in prenočevanje.

3. dan
Po zajtrku slovo od južne Dalmacije. Sledi vožnja do SPLITA in ogled mesta, ostankov obzidja in dioklecianove palače, nekaj prostega časa za sprehod ali kosilo..Popoldne povratek proti domu v smeri Gračca, Plitvic, Karlovca. . .in prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

V CENI JE VŠTETO:
avtobusni prevoz po programu, 2 × nočitev na bazi polpenziona v hotelu turistične kategorije v Dubrovniku, ogled Dubrovnika z lokalnim vodnikom in vključenimi vstopninami –frančiškanski samostan z lekarno, zakladnica dubrovniške katedrale, staro obzidje), celodnevni izlet s pokušino pršuta in sira v Črni gori, ostali zunanji ogledi po programu, vodenje, organizacija izleta ter nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND