Avtobusna postaja
07 49 94 170
Pištie nam
info@integral-brebus.si

SALZBURG in SOLNI RUDNIKI HALLEIN, avtobus, 1 dan

objava: 09.januar
Odhod avtobusa ob 5.00 (oz. po dogovoru) iz Brežic ali dogovorjenega kraja. Vožnja mimo Ljubljane, skozi Karavanški predor, po turski avtocesti do mesteca HALLEIN.

Ogledali si bomo znamenite solne rudnike tako, da se bomo v zaščitnih oblekah spustili z rudarskim vozom globoko pod zemljo, nato pa se po lesenih toboganih spustili še globlje do podzemnega slanega jezera in se po njem tudi popeljali. Po ogledu bomo nadaljevali pot do bližnjega SALZBURGA.

Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti mesta: Mozartov trg z njegovim spomenikom, stolnica, kolegijska cerkev, rojstna hiša W.A. Mozarta… Po želji se lahko povzpnemo na trdnjavo HOENSALZBURG (peš cca. 20 minut ali z žičnico – doplačilo na licu mesta), ki je bila stoletja rezidenca solnograških nadškofov. Nekaj pa bo tudi prostega časa za kavico, samostojne oglede ali nakupe. Slovo od Salzburga in vrnitev v Slovenijo. Za doplačilo vam organiziramo v Slovenijo še zaključno večerjo v prijetnem gostišču. Prihod v poznih nočnih urah.

V CENI JE VŠTETO:

prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine,parkirnine, vstopnina za Mozartovo rojstno hišo, vstopnina za rudnik soli v Halleinu, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, vodenje in organizacija potovanja

DOPLAČILA:

večerja v Sloveniji
DECEMBRA ORGANIZIRAMO ADVENTNI SALZBURG – tradicionalni božični sejem!
Nazaj na seznam
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND