Očarljivi Borleo

objava: 12.julij

Odgovorni organizator : Fortuna Travel
Obdelava rezervacije : 10,00 €OČARLJIVI BORNEO 


Malezijski zvezni državi Sabah in Sarawak ležita skupaj s sultanatom Brunei na severnem delu tretjega največjega otoka na svetu - Bornea.

 
Flora in favna severnega dela otoka oblikujeta enega najbogatejših in raznolikih ekosistemov na svetu. Tropski deževni gozdovi so domovanje največje rože na svetu - Raflessie. Ob številnih rekah, ki so zarezale svoje struge v neprehodno džunglo, pa so našle domovanje številne živalske vrste, ki jih najdemo samo na tem otoku. Presenetile nas bodo opice Proboscis – nosani ter pigmejski sloni. Obenem bomo občudovali orangutane, ki danes prebivajo le še na Borneu in Sumatri. V gozdovih so našteli tudi preko 150 vrst plazilcev, v krošnjah pa živi preko 350 vrst ptičev.
V neokrnjeni rajski podobi so našla dom tudi številna multietnična plemena. Nekoč neizprosni lovci na glave danes živijo v harmoniji in svojo bogato zgodovino in kulturo radi delijo s popotniki.
 
Borneo pa nas bo očaral tudi s čudovitimi plažami, kjer se nam bo po raziskovanjih prilegel počitek pod palmo.
 

Vabimo vas, da košček tega paradiža obiščete tudi vi!

 
 
ODHOD: 24.07.2017
PRIHOD: 07.08.2017
ČAS POTOVANJA: 15 dni
ČAS ZA PRIJAVO: 20.6.2017

 
1, dan, 24.07., ZAGREB – DUBAJ – KUALA LUMPUR  
 
Polet letala EMIRATES z zagrebškega letališča ob 15:35 uri s pristankom na letališču v Dubaju ob 23.05 uri.
 
2. dan, 25.07., KUALA  LUMPUR - KUCHING
 
Nadaljevanje poleta ob 03:10 uri s pristankom v Kuala Lumpurju ob 14:25 uri. Po opravljenih vstopnih formalnostih bomo nadaljevali polet proti Kuchingu, glavnemu  mestu  malezijske zvezne države Sarawak na otoku Borneo. Sledi transfer do hotela, namestitev, prosto za večerjo in nočitev.
 
 
 
  
3.dan, 26.07., KUCHING – BAKO – KUCHING
Naš prvi dan v naravi bomo posvetili obisku nacionalnega parka Bako. Med vožnjo z ladjico bomo opazovali dolgonose opice (Proboscis), pa nam že poznane srebrno listnate opice, različne vrste kuščarjev, brkate prašiče in seveda na stotine različnih vrst tropskih ptic. Čudoviti deževni gozd nam nudi mangrovo močvirje, kamnite pečine in čudovite peščene plaže, kjer bo morda čas tudi za kopanje. Po kosilu v parku se bomo vrnili v Kuching in večer preživeli po svoje.
 
4.dan, 27.07., KUCHING – SEMENGGOH – BATANG AI
 
Dopoldne bomo najprej obiskali rehabilitacijski center za Orangutane in jih opazovali v njihovem naravnem okolju. Pot do platforme, kjer jih hranijo, bo posebna izkušnja, saj nas bo vodila skozi neokrnjeno džunglo. Na poti do Batang Aia se bomo ustavili v mestecu Serian in si privoščili raziskovanje lokalne tržnice sadja in zelenjave.
Naslednji postanek sledi v kraju Lachau, kjer bomo po kosilu imeli možnost za nakup spominkov in tudi darilc za družine plemena Iban, ki jih bomo obiskali naslednji dan. Udobno vožnjo z avtobusom bomo zaključili na pomolu Batang Ai, od koder bomo z ladjo prečkali jezero in se namestili v prekrasnem, z naravo zlitem letovišču Aiman Batang Ai Longhouse Resort. Po večerji prosto za individualno sprostitev.
 
5. dan, 28.07., BATANG AI
 
Dan bomo preživeli z obiskom dolge hiše plemena Iban. Opazovali bomo domačine ob njihovih dnevnih opravilih in uživali ob kosilu z njimi. Po tem zares unikatnem doživetju bomo popoldne preživeli v letovišču ob sprehodu in kopanju. Po skupni večerji sledi nočitev.
 
6. dan, 29.07., BATANG AI – KUCHING
 
Po zajtrku sledi povratek v Kuching s postankom za kosilo v lokalni restavraciji na poti.  Po prihodu v Kuching si bomo ogledali mesto: najstarejši kitajski tempelj v Sarawaku, Fort Margerito, Jožefovo katedralo, tradicionalno malajsko hišo in mošejo ob rečnem nabrežju. Ogled bomo zaključili z obiskom državnega muzeja, enega najlepših v tem delu Azije. Sledi namestitev v hotelu in prost  večer.
 
7. dan, 30.07., KUCHING – KOTA KINABALU
 
Po zajtrku sledi kratek polet do Kota Kinabaluja. Po prihodu v glavno mesto državice Sabah in kratki osvežitvi v hotelu, bomo obiskali bližnjo vas Mari Mari, kjer bivajo plemena Dusun, Bajau, Rungus in Kadazan. V vasi se bomo spoznavali z bogato folkloro, plesi in običaji teh plemen ter seveda poizkušali pestro izbiro njihove hrane. Popoldne in zvečer bomo namenili ogledu mesta, kjer je za turiste najzanimivejši obisk filipinske tržnice.
 
8.dan, 31.07., KOTA KINABALU – NARODNI PARK KINABALU  – RANAU
 
Obiskali bomo znameniti narodni park Kinabalu, sredi katerega kraljuje malezijska najvišja gora – Mount Kinabalu z višino 4095 metrov. V svežem, hladnem zraku se bomo sprehajali v pravem botaničnem raju, po kosilu v bližnjem letovišču pa se v bližnjem termalnem izviru še namakali. Obisk parka bomo zaključili s sprehodom po visečih mostovih, razpetih 40 metrov nad zemljo,kar nam omogoča pogled na deževni gozd iz ptičje perspektive. Sledi še kratka vožnja do mesteca Ranau, kjer bomo po skupni večerji tudi  prenočili.
 
9. dan, 01.08., RANAU – SANDAKAN
Po zajtrku sledi razgibana vožnja po obronkih planine Crocker Range mimo avtohtonih vasic in nasadov oljnih palm. Z višavja se bomo spustili do obmorskega Sandakana in se namestili v hotel. Preostanek dneva bomo preživeli v samostojnem raziskovanju mesta ali ob počitku.
 
10. dan, 02.08., SANDAKAN – SEPILOK – ABAI
 
Najprej bomo obiskali še eno zavetišče z Orangutani, nato pa še edino zavetišče te vrste za ogrožene malajske medvede (Sun bear). Sledi transfer do pomola v Sandakanu , vkrcanje na ladjico in enourno križarjenje po reki Kinabantangan, ki bo naše domovanje naslednje tri dni. Nepregledna množica mangrovcev je zavetišče neštetih vrst živali, ki jih bomo na poti opazovali .
Po okusnem kosilu in namestitvi v ložah letovišča Abai se bomo popoldne odpravili še na vožnjo s čolni po reki, po sončnem zahodu pa bomo priča, kako kresničke na mangrovcih oblikujejo »božično drevesce«. Po vrnitvi v letovišče in večerji sledi še posebno doživetje -  nočni sprehod po džungli.
 
11. dan, 03.08., ABAI – SUKAU
 
Zbudili nas bodo glasovi džungle in nas pospremili na še eno rečno potovanje do jezera Pitas, kjer bomo ponovno opazovali divje živali, pridružili pa se bomo tudi  lokalni skupnosti ob njihovem projektu pogozdovanja.
Po kosilu v vasi Abai bomo nadaljevali pot po reki navzgor do vasi Sukau, vmes pa spet občudovali opice, slone in ostale divje živali v njihovem naravnem okolju. Po prihodu v Sukau in namestitvi v Kinabantangan Riverside Lodge bomo popoldne izkoristili še za kratko vožnjo po reki Menanggul, majhnem pritoku reke Kinabantangan. Po vrnitvi v letovišče in večerji, bomo še eno noč preživeli v osrčju džungle.
 
12. dan, 04.08., SUKAU – SANDAKAN – KOTA  KINABALU
 
Po zajtrku sledi vrnitev v Sandakan. V dveurni vožnji bomo še zadnjič uživali v opazovanju edinstvene narave in njenih prostoživečih živali. Ob prihodu v Sandakan sledi transfer na letališče, polet za Kota Kinabalu, namestitev v hotelu in večerno druženje z domačini.
 
13. dan, 05.08., KOTA KINABALU  - LABUAN -  BRUNEI
 
Po zajtrku se bomo s trajektom odpeljali do brezcarinskega otoka Labuan. Sledi še kratka vožnja  do sultanata Brunei, namestitev v hotelu, prosto in nočitev.
 
 14. dan, 06.08., BRUNEI –  KUALA LUMPUR
 
Na dopoldanskem ogledu mesta se bomo ustavili v brunejskem tehnološkem muzeju, na vhodu v kraljevo palačo, si ogledali čudovito mošejo Bolkiah Hasjanil. Z ladjico se bomo popeljali okrog največje malajske vasi na vodi na svetu, kjer vaščani še vedno žive v tipičnih hiškah na kolih.
Sledi povratek v hotel, transfer na letališče in popoldanski let v Kuala Lumpur. 
15.dan, 07.08., KUALA LUMPUR – DUBAJ – ZAGREB
 
Proti Dubaju bomo poleteli ob 02.10 uri s pristankom ob 04.55 uri. Polet bomo nadaljevali ob 08.15 uri. Na zagrebškem letališču bomo pristali ob 12.20 uri.
 
 
V CENO JE VŠTETO:
 • - letalski prevoz ZAG – DXB – KUL – DXB – ZAG v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
 • - vsi (štirje) lokalni letalski prevozi v ekonomskem razredu z vsemi pristojbinami,
 • - vsi lokalni prevozi in transferji po programu,
 • - oba prevoza s trajektom,
 • - 7 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4*
 • - 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*
 • - 2 x 3D/2N poln penzion v džungelskih letoviščih,
 • - 3 x kosila,
 • - 1 x večerja,
 • - ogledi in vstopnine po programu,
 • - spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov,
 • - slovensko vodenje in organizacija.
 
 
CENA:
 •  2.495,00 €/os.
 
 
DOPLAČILO ZA 1/1 SOBO:
 • 430,00 €/os.
 
V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:
 • Dodatna hrana in pijača ter napitnine,
Znesek taks se do izdaje kart lahko spremeni
Vizum in cepljenje nista potrebna.
 
Priporočamo prostovoljno zavarovanje CORIS, katerega lahko sklenete ob prijavi.
 

Preberite tudi

» Terme Snovik
» ZANJO IN ZANJ
» Aktualne ponudbe v termah!

» Vse objave
Integral Brebus Brežice d.o.o.
Cesta svobode 11
8250 Brežice
Avtobusna postaja: 07 49 94 170
Tehnični pregledi: 07 49 91 350
info@integral-brebus.si
izdelava spletnih strani ETREND